Január 20-án, vasárnap kezdetét veszi az ökumenikus imahét

Budapest, 2019. január 16.


Az országos nyitó istentisztelet 2019. január 20-án, vasárnap 18 órakor lesz a Deák téri evangélikus templomban. Igét hirdet Dr. Szabó István református püspök, szentbeszédet mond dr. Erdő Péter bíboros. A liturgiában a MEÖT tagegyházainak vezetői szolgálnak.

Minden imahétnek van jellegzetessége. Az imaheti anyagot összeállító indonéz testvérek azt kérték, hogy idén két kartont/cédulát készítsünk elő minden résztvevő számára. Az istentisztelet során arra kérjük a gyülekezetet, gondolkodjanak el azon, hogyan köteleződhetnek el az igazságosság, az irgalom és az egység egy konkrét cselekedete mellett. Majd arra szólítjuk őket, hogy írják le mindkét kartonra a saját konkrét vállalásukat. Mindenki az egyik lapocskát az ingére helyezi. A másikat összegyűjtjük a felajánlás alatt, és a kereszt alá helyezzük. Az istentisztelet végén ezeket szétosztjuk a távozók között, hogy mindenki imádkozhasson a másik által vállalt feladatért. Ezeket az istentisztelet elején el kellene magyarázni, és a prédikáció során is vissza kellene térni rá.

Az ökumenikus imahét imaórái Egerben, minden alkalommal 17 órakor kezdődnek!

Január 20. hétfő: Evangélikus templom, liturgia vezető: Aklan Béla Sándor (evangélikus lelkész), igehirdetés: Kovács Dániel (baptista lelkész).

Január 21. kedd: Református templom, liturgia vezető: Tóth Imre (református lelkész), igehirdetés: Ternyák Csaba egri érsek.

Január 22. szerda: Líceum kápolnája, Magyar Kultúra Napja rendezvényével összekapcsolt imaóra.

Január 23. csütörtök: Bazilika, liturgia vezető: Csizmadia István (róm. kat. plébános), igehirdetés: Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Január 24. péntek: Baptista imaház, liturgia vezető: Kovács Dániel (baptista lelkész), igehirdetés: Demkó Balázs (görög katolikus parókus).

Január 25., szombat: Ciszter templom, liturgia vezető: Hugyecz János prefektus, igehirdetés: Tóth Imre református lelkész.

Forrás: katolikus.hu, Egri Főegyházmegye honlapja

Fotó: Szent István Televízió