Szabadidő

A Szeminárium napirendjében becsületes helyet foglal el a szabadidő. Ekkor zajlik a közösségi életünk legkellemesebb része. Szívesen töltünk el egy szép estét beszélgetéssel, kultúrával, sporttal, filmmel, stb.

A közösségi élet egyik, ha nem a legfontosabb alappillére a kommunikáció. Szinte már hagyománya van, hogy reggel meghívjuk egymást egy kávéra a saját szobánkba. Az órák közti szünetben, ebéd és vacsora után gyakran szoktunk társalogni. A közösségi élet nagyon fontos része a kispapságnak!

Nem csalás, nem ámítás; nem rest mozogni a kispap a Szemináriumban! Fontos, hogy az ember kiadja a fáradt gőzt egy jó focimeccs alkalmával, vagy esetleg kimenjen egy fejszellőztető sétára az Érsekkertbe. Hál’Istennek bő választék áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kikapcsolódjunk és rendben tartsuk lelki egészségünk mellett fizikumunkat is. A konditeremben rendelkezésünkre áll számtalan súlyzó, erőgép, futópad, bokszzsák. Érdemes megemlítenem a Szeminárium focicsapatát, mellyel az országos kispapi focikupán rendszeresen előkelő helyezéseket érünk el! Az edzéseket minden héten egyszer vagy kétszer a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium tornatermében tartjuk. Szerves része közösségünknek az asztalitenisz is. Kicsengetés után szinte mindig 9-10-en irányba vesszük a pingpongos termet, ahol „forgózni” szoktunk. Ráadásul, ez az egyik legfontosabb találkozási, közösségteremtő pont a Redemptoris Mater Szeminárium kispapjaival. Természetesen szoktunk játszani egyénileg és párosban is meccseket, hasonlóan igaz ez a csocsóra is. E kettőből és a dartsból évente rendezünk bajnokságot. Akad nálunk számtalan társasjáték, sakk, póker. A szertárban vannak tollaslabdához, röplabdához, kosárlabdához is felszerelések, így tényleg akad választék bőven a sportolásra. A város uszodájába bérletünk van, oda is szoktunk menni.

Vannak, akik szabadidőben mennek futni a városba, egyesek akár 10 km-t is! Egyesek ebéd után nemcsak a boltig sétálnak el, hanem tesznek egy kört az Érsekkertben is. Eger az ország egyik legszebb városa, érdemes felfedezni a látnivalóit egy-egy séta során.

A környéken számtalan túrázási lehetőség található, hiszen itt vagyunk a Bükk és a Mátra között! Főként az előbbibe szoktunk menni túrázni, kedvelt úticélok Szilvásvárad, Tar-kő, Szarvaskő, stb. Erre számos hétvége áll rendelkezésünkre. Aki kisebb túrát szeretne tenni, az a szomszédos Eged-hegyre megy fel.

Akik a kikapcsolódás kényelmesebb verzióját választják, azok filmet néznek, kimennek meginni egy pohár jó egri bort.

Eger kulturális programokban rendkívül gazdag. A kispapok kapnak bérletet a Gárdonyi Géza Színházba. Emellett számtalan koncert, előadás elérhető még számunkra.

Ezek után aki unatkozik vagy egyedül van, csak magára vessen!