Kerekes Gábornak hívnak. Miskolcon születtem 1985. március 18-án, és a Szemináriumba való beköltözésemig ott is éltem. Középiskolai tanulmányaimat a Fráter György Katolikus Gimnáziumban végeztem, majd a Miskolci Egyetemen szereztem diplomát 2008-ban.

Katolikus családban nőttem fel. Gyermekkoromtól egészen a gimnáziumi évek végéig az újdiósgyőri görögkatolikus templomba jártam. Ott lettem elsőáldozó, és ott részesültem a bérmálás szentségében is. Aktívan – főleg a ministrálás révén – vettem részt a közösség életében. Az egyetemi éveimtől kezdve a miskolc-vasgyári római katolikus templomba kezdtem el járni, ahol egy főként egyetemistákból álló, ökumenikus közösséghez csatlakoztam.

Már gyerekkoromban felmerült bennem a papság gondolata, és ez az életem későbbi szakaszaiban – hol intenzívebben, hol kevésbé intenzíven – többször újra és újra foglalkoztatott. Lényegében az életemnek egy alapvető, mindenre kiható és nem tisztázott kérdésévé vált. A sok vívódás és lelki harc során komolyan megfogalmazódott bennem, hogy az Úr talán a papságra és a cölebsz életformára hív. Eljött az a pont az életemben, amikor azt éreztem, lépnem kell és meg kell adnom a lehetőségét annak, hogy ez kiderülhessen, tisztázódhasson számomra. Ezért döntöttem úgy, hogy jelentkezem a Szemináriumba, és elindulok ezen az úton.